The International Black Pudding Festival

Het Internationale Bloedworstfestival, Mortagne-au-Perche

Het begon in de 60er jaren toen een plaatselijke liefhebber van bloedworst een wedstrijd organiseerde. Er waren acht mededingers. Nu komen er ongeveer 800 uit heel Europa om een boudin wedstrijd aan te gaan tijdens dit prestigieuze evenement. Er bestaat zelfs een speciale broederschap met hun eigen kostuums: de Broederschap van de Ridders van de Bloedworst. Het is een serieuze aangelegenheid om de bloedworst te jureren en te eten, maar als u er genoeg van hebt, dan is er nog veel meer te genieten van de beroemde Normandische cuisine. Vergeet van alle hoogtepunten niet om de spannende kookwedstrijd te volgen tussen plaatselijke chefkoks en beroemde rivalen, velen met Michelin sterren vanuit heel Frankrijk.

Wanneer: maart
Meer info: +33(0)233 833 437, foireauboudin.free.fr


Wekelijkse markten

Wekelijkse markten

Koop de beste producten, direct van degenen die het produceren. elke dag van de week is er wel een markt ergens in de Orne.


Apple

Appel & cider festivals - Vimoutiers

Het grootste feest rondom de appel, met de beste cider en appeltaart wedstrijden, cider proeven, ambachten van het land, boerenmarkt.

Wanneer: oktober
Meer info: +33 (0)233 398 060


Cidrerie traditionnelle du perche

L'Hermitière

L’Hermitière ciderboerderij is het ontmoetingspunt voor een dag proeven en bezoeken van de kelders en de boerenmarkt.

Wanneer:  oktober
Meer info: +33 (0)237 496 730.


Horse-powered cider presses

Saint Cyr-la-Rosière

Door paarden aangedreven ciderpersen, landelijke ambachten in verband met de kunst van het cider maken, cider proeven. Kinderen welkom

Wanneer: november
Meer info: +33 (0)233 734 806.


Ecomusée du Sap

Le Sap

Een weekend traditineel cider maken, met ter plaatse appeloogst & persen (met een traditionele door paarden aangedreven pers).

Wanneer: november
Meer info: +33 (0)233 352 589.