Zien & doen


Het is een grote kaas. Sommigen zeggen dat het de koning der kazen is. Het is natuurlijk de Camembert. Maar wist u dat die kaas oorspronkelijk hier vandaan kwam, uit het dorp met dezelfde naam?


Local products
Bagnoles de l'Orne

Het verhaal gaat dat een priester die op de vlucht was voor de Franse Revolutie aan een plaatselijke vrouw, Marie Harel, een geheime formule gaf om kaas te bewaren, in ruil voor een schuilplaats. En abracadabra: Camembert!

Vandaag roemt de plaatselijke bevolking de gezondmakende kwaliteiten - vroeger werd de kaas in apotheken verkocht - en ze schertsen dat je je neus kunt volgen op het spoor van de Camembert. En gelijk hebben ze.

Ook uit de overvloedige en natuurlijke provisiekamer van de Orne: bloedworst uit Mortagne (zogezegd de enige echte), pens uit la Ferté-Macé, bitter koekjes uit Bagnoles en zoetbrood uit Moulins-la-Marche.

Uit de overvloedige boomgaarden van de Orne komen oude Calvados, koele cider, Pommeau en poiré, een verfrissende sprankelende perencider, een specialiteit van de Orne, een drank der goden.

Als het proeven nog niet genoeg is dan kunt u ook een hand hebben in de creatie van iets heerlijks. de gastronauten van de Orne willen graag hun kennis delen van de Normandische cuisine, en een moderne draai geven aan enkele oude culinaire thema’s.