DE GEHEIME tuinen van de Orne

Jardin de la Bourdonnière

Denk aan Frankrijk en denk aan ‘la vie en rose’! Nu meer dan ooit, omdat de opkomende populariteit van de horticulture betekent dat meer Fransen in de tuin bezig zijn – en meer tuinliefhebbers openen hun paradijselijke plekjes voor bezoekers.

De Orne met zijn gematigde klimaat heft overall briljante plekjes, in alle stijlen. Probeer voor en relaxte ontspanning la Bourdonnière. als u discipline en formaliteit zoekt, stap dan in de regelmatige borders van een van de grandes maisons zoals het Château de Sassy.

Dan is er ook nog het veelgeprezen juweel van La Petite Rochelle in Rémalard, een prachtig patchwork van zeven “tuinhuizen” waar u vrijuit kunt rondzwerven of gaat zitten met een roman of een schetsboek. In 2006 hebben ze de prijs gewonnen van het “Beste Park in Frankrijk”.

U hoeft ook geen tuinman te zijn om er van te genieten. Met Gallische inspiratie bieden een of twee eigenaren cultuur en cultivering. Dus u kunt uw schildersezel opzetten voor een cursus gouache in het Domaine de la Louveterie, of luisteren naar een kwintet van Schubert in la Mansonière.