Homepage > Reis door de tijd > Zien & doen


Zien & doen


Van de Romaanse tijd tot de Revolutie hebben talloze generaties hun stempel gedrukt op het samenspel van de steden, de dorpen en de landschappen van de Orne. Begin hier uw reis en zie een ontroerend beeld van de geschiedenis van Normandië.


Saint Céneri le Gérei
Saint Céneri

Middeleeuwse baronnen hebben elkaar bevochten in de Orne vanuit hun versterkte plaatsen in Domfront, Chambois en Mortagne. Of tegen de Engelsen, die Alençon, de hoofdstad van de Orne, bijna honderd jaar bezet hebben.

Later zou Alençon beroemd worden om het uitgelezen kantwerk, zonder twijfel begeerd en geliefd door de tragische Dame aux Camélias, die bij Gacé opgroeide.

Nog weer later zetten de 19de eeuwse schilders Corot en Courbet hun schildersezels op bij Saint Céneri-le-Gérei, het artiestendorp. anderen daarentegen maakten tekeningen op de muren van de plaatselijke herberg, voor de huur of om een biertje te kopen.

Vandaag is die passie voor kunst nog steeds aanwezig. De Orne heeft een energieke kalender van culturele evenementen, en is terecht trots het Muzikale Festival in September.